Palma Photo 2015

Presentació PalmaPhoto 2015

Després de dos convocatòries en què s’ha produït la consolidació del nou format de festival, enguany tocava que PALMAPHOTO creixés i així ha estat. La XI edició d’aquest conegut esdeveniment promogut per l’associació de galeries d’art contemporani ART PALMA, augmenta el contingut i la qualitat de tots els programes que el componen, dotant d’una atractiva oferta cultural a la ciutat que l’acull i posant-la, sense cap gènere de dubte, en autèntic estat d’art.

PALMAPHOTO 2015 es recolza en un sòlid programa oficial que s’inaugurarà aquest 11 de juny amb la participació de les millors galeries i espais expositius de Balears i amb una nòmina de destacats artistes com Javier Vallhonrat, Carmela García, Carles Congost, Carlos Irijalba, Mariu Palacios, Benjamin Katz, Cristina Garrido, Anett Stuth, Jordi Socías, Llorenç Ugas Dubreuil, Santiago Morilla, Andrés Senra, Paco i Manolo, Jean Marie del Moral o Pedro Madueño, entre molts altres.

A més, PALMAPHOTO, ha anat construint una important oferta de propostes de caràcter extens que han convertit la ciutat en un lloc de trobada per tots els amants de la fotografia i de l’art contemporani. Programes com PHOTOTALK, que aquest any se centra en tallers impartits per artistes de primer nivell com Javier Vallhonrat, Carmela García o Avelino Sala, conferències com la de Maria Santoyo, o l’experiment radiofònic dirigit i presentat per Ana Laura Aláez, al costat d’unes convidades de luxe, les artistes Cabello – Carceller i la cineasta Chus Gutiérrez. També cal destacar la peculiar mirada que, sobre la seva exposició i dins de la proposta OjoxPhoto, ens oferirà el comissari David Armengol.

El programa PHOTOSTREET tornarà a treure la fotografia al carrer, en aquesta ocasió amb l’exposició “Un chien andalou”, un projecte que compta amb la participació d’artistes com Maria Cañas, Carlos Aires, Miguel Àngel Tornero, Moreno Carretero o Fernando Bayona, sota el comissariat del director del festival Fernando Gómez de la Cuesta; mentre que l’altra proposta d’aquest programa serà la segona entrega de “Mostrador”, titulada “Tapets i diretes” i coordinada, com en la seva primera edició, pel fotògraf Miquel Julià. Amb l’objectiu de potenciar la creació més jove continua el programa FIRSTFOCUS, de nou comissariat per Jordi Pallarès, en aquesta oportunitat amb un interessant projecte titulat “Arsenal. Col·leccionistes de “.

PHOTOBOOK es desenvoluparà mitjançant una exposició curada per Dani Cardona que tractarà d’ensenyar-nos el panorama del fotollibre a Espanya i que es completarà amb un intens programa de tallers i la presència dels responsables de la prestigiosa editorial Edicions anòmales. PHOTOFILM compta enguany amb una doble proposta, d’una banda el cicle de cinema que posa el seu punt de mira en el paper de la fotografia i els fotògrafs en els conflictes bèl·lics, mentre que per l’altre, es realitzarà la presentació a Palma del documental de La Perifèrica “El temps i les coses” sobre la vida i l’obra del nostre enyorat Toni Catany.